Groenrenovatie van start in het Groenewoud in Vessem

Informatietent gemeente Eersel om plannen aanplant Groenewoud Vessem te bekijken

Inwoners van het Groenewoud in Vessem konden afgelopen week de gemeenteplannen bekijken voor de groen aanplant in hun wijk. De gemeente stond met een informatietent in de wijk zodat iedereen kon binnenlopen om de plannen te bekijken, vragen te stellen en eventuele alternatieven te bespreken. Dit werd erg gewaardeerd en de plannen zijn goed ontvangen.

Deze week, 10 februari 2020, starten we met het verbeteren van de bodem van het Groenewoud in Vessem. Eerdere beplanting in het Groenewoud in Vessem wilde helaas niet zo goed aanslaan. De planten stonden er ondanks verschillende inspanningen, slecht bij. Deze worden nu vervangen door drie verschillende soorten bloeiende planten die beter bestand zijn tegen de omstandigheden waarin ze komen te staan. Het groen ligt er zo weer jarenlang mooi bij.

“Door de juiste plant op de goede plek te zetten, investeren we in duurzame verbetering van onze openbare ruimte. Zo zorgen we dat het in onze groene gemeente fijn wonen blijft. Dat vind ik belangrijk”, aldus wethouder Kraaijeveld.

De tent gaat de komende maanden op tournee in andere wijken binnen de gemeente om informatie uit te wisselen over andere groenrenovaties binnen de gemeente. We bespreken zo samen met buurtbewoners hoe we het groen gaan verbeteren. Inwoners kunnen zo eenvoudig meepraten over de wensen voor hun wijk.