Jeugdlintje uitgereikt aan Bregje Valk uit Eersel

Bregje Valk ontvangt Jeugdlintje

Burgemeester Wim Wouters heeft dinsdagmiddag 11 februari 2020 in het gemeentehuis de 14 jarige Bregje Valk uit Eersel in het zonnetje gezet met een ‘Jeugdlintje’. Bregje ging niks vermoedend met haar moeder naar het gemeentehuis om een identiteitsbewijs op te halen. Ze was compleet verrast!

Bijzondere prestatie

Bregje zet zich al vanaf jonge leeftijd in voor haar grote broer Tim (16 jaar) met het Syndroom van Down. Ze helpt met dagelijkse dingen zoals aankleden, veters strikken, jas/rits dichtmaken, brood smeren en ergens mee naar toe fietsen. Ook knutselen ze veel samen.

Tijdens vakanties neemt ze haar broer regelmatig mee op sleeptouw. Ze gaan samen naar activiteiten waar Tim alleen niet aan mee zou kunnen doen of die hij een beetje spannend vindt. En als haar ouders niet thuis zijn, zorgt ze dat Tim bijvoorbeeld op tijd naar school of naar zwemmen gaat en dat hij dan alles bij zich heeft.

Dit doet ze allemaal, terwijl ze zelf ook druk is met school, toneel, musical, judo en folders rondbrengen. Eigenlijk is het vanzelfsprekend voor haar geworden. Maar dat is het zeker niet! Ze helpt hiermee niet alleen haar broer maar ook haar ouders en laat hiermee zien dat het verlenen van mantelzorg niet alleen door volwassenen gebeurt. 

Ken je ook iemand die een jeugdlintje verdient?

Als gemeente zijn we trots op kinderen en tieners die zich inzetten voor anderen of de gemeente. Kinderen die bijvoorbeeld iets gepresteerd hebben op het gebied van mantelzorg, heldhaftigheid, sport, cultuur, muziek of kunst. Je kunt kinderen van 6 tot 18 jaar aandragen via het formulier op www.eersel.nl/jeugdlintje of door contact op te nemen met de gemeente Eersel via telefoonnummer (0497) 531 300.